Ре дизайн на уеб сайт


РЕДИЗАЙН НА ФИРМЕН УЕБ САЙТНяколко причини да направим редизайн на фирмен уеб сайтДнес при съществуващите мобилни технологии за комуникация и мобилният достъп до интернет, ни позволяват да придобием бързо и лесно повече информация за дадена компания, както и изградим първите си впечатления от нейният уеб сайт - ОСНОВНИЯТ ПЪРВОИЗТОЧНИК НА ИНФОРМАЦИЯ.
Това е една от причините всяка компания да отделя необходимото внимание и средства при създаването/ревизирането на своя сайт, за да го направи по-добър, по-конкурентен, по-съвременен, с по-атрактивно и отлично представено съдържание, което да създаде интерес и да задържи вниманието на потребителя .

Важно е да се отбележи, че редизайнът не означава, че трябва да смените всички графични и маркетингови елементи на вашата компания. Промените могат да се отнасят до вземане на решение за добавяне на допълнителни функционалности в уеб сайта, които биха му позволили да работи по-добре и да постигне поставените маркетингови цели. В края на краищата уеб сайта е фундаменталния елемента на вашата маркетингова стратегия.

В действителност можете да намерите много информация защо не е хубаво да променяте дизайна на вашия уеб сайт, но ето няколко причини, поради които наистина трябва да помислите дали не е време да направите редизайн на корпоративния си уеб сайт.1. Не получавате резултатите, които искате

Дали вашият уеб сайт притежава красив дизайн и е достатъчно функционален? Ако да, то това е чудесно, но все пак не успявате да получите резултати, които искате, то тогава уеб сайта се превръща в просто в една уеб вещ. Вашият сайт съществува, за да изгради своя клиентска база и резултатите, които получавате трябва да показват тенденция в увеличаването на тази база.

Ако не сте доволни от резултатите, които получавате това обикновено означава, че е време да се предприемат действия по редизайн на сайта. Проучете посещаемостта на сайта си и по-точно, колко от посетителите се превръщат в потенциални клиенти и колко от тях се превръщат в клиенти. Тази статистика може да ви покаже какво е необходимо да се промени в самия уеб сайт.
2. Целта на сайта ви се е променила

Ако сте като повечето компании, то вашата маркетингова стратегия е доста гъвкава и често се променя при самото й изпълнение. Ясно е, че не е необходимо да извършвате редизайн на уеб сайта си при всяка промяна във вашата маркетингова стратегия, но е добра практика да проверявате по-често дали уеб сайта съответства на новите заложени планове в маркетинговата стратегия. Ако целта на вашият уеб сайта се е променила, актуализирайте съдържанието и визията на вашия уеб сайт, така че той да съответства на поставените цели.

Например ако сайта ви се насочва към по-младата аудитория, то тогава може би било добре да се включат подканващи фрази и допълнителни полезни материали (постове, pdf материали, безплатни книги и ръководства и т.н.), които да позиционирате на заглавната страница на вашия уеб сайт.3. Уеб сайта ви просто не работи

Със сигурност сте попадали на различни уеб сайтове, които имат толкова елементи (повече или по-малко), които не работят и правят сайта по-малко функционален за аудиторията. Вашият сайт може и да не разполага с такива елементи, но той все още може и да не е достатъчно функционален за вашата аудитория. Истината е че е възможно да има и елементи на уеб сайт, за които дори и не подозирате, че са направили вашия уеб сайт по-малко функционален. Функционалността трябва да бъде от първостепенно значение за вас, за да бъдат улеснени потенциалните клиенти при приемането на информацията.4. Стила на уеб сайта ви не отразява вашата бранд идентичност

Запазването на консистентността на бранда е съществено значение за всеки бизнес.
5. Вашият сайт нe е респонсив

Повече от 17% от трафика към уеб сайта ви идва от мобилни устройства. Ако не разполагате с респонсив дизайна на вашия уеб сайт, то вероятно губите доста голяма част от потенциалните си клиенти. Хората, които използват основно своите мобилни устройства, ясно посочват че искат да получават най-доброто потребителско преживяване, чрез своите мобилни устройства и ако все още нямате респонсив дизайн за вашия сайт е време да се замислите върху него.6. Искате да подобрите своето онлайн присъствие.

Да притежавате уникално и полезно съдържание на вашия уеб сайт помага, както в задържането на вниманието на аудиторията, така и при SEO оптимизацията на вашия уеб сайт. Така че, ако планирате редизайн основно в съдържанието на вашия уеб сайт, то трябва да бъде така написано, че да направи вашия уеб сайт лесен и увлекателен за четене, но и да спомага за неговата откриваемост в Google.


7. Вашите конкуренти са направили редизайн на своите сайтове.


Ясно е, че не е необходимо да правите промяна във вашия уеб сайт всеки път когато някой от вашите конкуренти направи промяна в своя. Но ако забележите, че той прави промени, след което се класира по-добре в Интернет пространството, то тогава е добре да помислите за промяна във вашия сайт. Също така ако прекарате известно време в сайта на ваш конкурент и осъзнаете, че чрез своя сайт, той успява да предаде своите предимства, да изложи информацията по по-атрактивен начин от вас, със сигурност е време да се замислите за осъществяване на редизайн на вашия уеб сайт.
Ако смятате, че някое от посочените причини се отнася до вас, не означава че трябва да се впуснете панически да променяте дизайна и съдържанието на вашия уеб сайт.

Все пак сайта е създаден да представи и помогне на вашия бизнес и ако той не успява да направи това, то тогава трябва да се определят причините поради, които не успява и да се предприемат конкретни мерки за отстраняването им.