Какво е SNIPPET?

Какво е SNIPPET?SNIPPET в уеб сайта представлява специален и много важен от гледна точка на SEO оптимизацията фрагмент, който анонсира в сравнително кратка форма съдържанието на съответната уеб страница. Този фрагмент може да се извлече автоматизирано от CMS системата или Вие ръчно да го създадете.

Ние ви препоръчваме да НЕ използвате автоматизирания процес на създаване на SNIPPET, а да го създадете Вие.Как да създадете правилно вашият SNIPPET в няколко стъпки?

Първо - прегледайте отново цялото съдържание в уеб сайта, страница по страница.

Второ- До като преглеждате съдържанието на сайта опитайте се да "влезте в обувките" на вашият клиент и помислете кои са основните ключови точки от съдържанието на уеб страница, които най-много биха могли да привлекат вниманието и да създадат в него любопитство да научи повече за вашата услуга или продукт от представеното от вас съдържание в съответната страница.

Трето- обемът на Вашият SNIPPET, нетрябва де е повече от 130 символа на кирилица и 160 символа на английски език .Защо да използваме SNIPPET?

Предимствата да използвате SNIPPET са:
1. Подпомага SEO оптимизацията.
2. Увеличава броя на посещенията на вашият уеб сайт или конкретна страница.
3. Спестява време на потребителите, като предоставя предварителна кратка анонсираща информация за съдържанието в уеб страницата.
4. Редуцира случайния трафик (потребители, които търсят информация за продукти или услуги различни от предлаганите във вашата уеб страница. )