През 2017 година всичко ще бъде в зелено – СПЕЦИАЛИЗИРАНА АГЕНЦИЯ АЛТЕРНАТИВЕН САЙТ
Цвета за 2017 година

Института по цветове към Pnatone избра цветът, който ще преобладава през следващата година. От 2000 година насам, компанията избира цвят, който отразява културата на обществото. През следващата година цветът, който компанията избра е повлиян от тенденциите във всички аспекти на нашия живот: мода, култура, дизайн, архитектура, пътувания, храна и още много други.

Цветът Greenery (или по точно Pnatone 15-0343) означава ново начало: свежа Нова година, здравословен начин на живот, свежата нова зеленина през пролетта и лятото. Но най-вече жълто-зеления цвят се свързва с понятието “околна среда”.

Днес очевидно “околна среда” се отнася до движението “минаваме в зелено” (go-green), което въпреки че не е нещо ново през 2017 година, имено сега достига своята връхна точка. Дори Pantone ще си партнира с широко известната компания Airbnb, за да създадат едно изключително преживяване на своите потребители, вдъхновено от цвета.

Днес се наблюдава все по-голямото желание на хората да се свържат отново с природата и да намерят начин да прекъснат връзката с технологиите. Ние имаме нужда от почивка. Трябва да спрем и просто да подишаме чистия въздух. Цветът Greenery отразява желанието да се свържем отново със себе си, с другите около нас и с една по-висша цел, Природата.
Казва Laurie Pressman вицепрезидент на Института по цветове Pantone, пред списание Forbes.