лого дизайн

ЛОГО ДИЗАЙН


Логото представлява комбинация от текстови и графичен елемент, чрез които се изясняват две основни неща. Първо логото казва на потенциалните клиенти кои сте вие, какво предлагате и второ създава визуален символ в съзнанието им. Например „златните арки“ на McDonalds са вече толкова познати на потенциалните клиенти, че дори не е необходимо да се изписва името на компанията.

ЗАЩО БИЗНЕСА ВИ СЕ НУЖДАЕ ОТ ПРОФЕСИОНАЛЕН ЛОГО ДИЗАЙН

Нека си признаем: хората винаги правят преценка за хората, базирана на първото впечатление. Същото важи и когато клиентите, доставчиците и вашите бизнес партньори решават дали да правят бизнес с вас. Те ще вземат бързо бизнес решение въз основа на това колко професионално ще се представите пред тях.

Професионален лого дизайн

НЕОБХОДИМО ЛИ Е ЛОГО ДИЗАЙНА ДА БЪДЕ ПРОФЕСИОНАЛНО СЪЗДАДЕН?

Професионално изработеното лого създава усещане за уникалност, авторитет и допълнително допринася за изграждането на доверие в потенциалните ви клиенти. Всички ваши клиенти и лоялни клиенти ще запомнят вашият лого дизайн, ще го разпознаят и свържат с вашата компания дори и само по графичния елемент от логото ви. Примери и доказателства затова виждаме всеки ден около нас, когато се вгледаме в емблемите на автомобилите и разпознаваме техните брандове.

ЕТО ОЩЕ НЯКОЛКО ПРИЧИНИ ДА ПРИТЕЖАВАТЕ ПРОФЕСИОНАЛНО СЪЗДАДЕН ЛОГО ДИЗАЙН  • Логото изгражда първоначално доверие – още преди да посетят вашият магазин или уеб сайт, потенциалните клиенти ще изградят своето мнение за бизнеса ви отчасти заради вашето лого. Ако логото ви е направено професионално, то тогава клиентите ви ще бъдат по-склонни да смятат, че вие също сте професионалисти в своята област.


  • Логото е първия елемент който привлича вниманието на новите клиенти.
  • Логото ви откроява от вашите конкуренти – ако прегледате своя телефонен указател ще видите безброй телефонни номера на фирми, които вероятно не си спомняте. Открояването от конкурентите ви е от съществено значение за спечелването на нови клиенти. След определянето на вашите конкуренти, се уверете че вашето лого е уникално, по-силно привлича вниманието и по-запомнящо се от потребителите ви. Това от своя страна ви гарантира по-висока разпознаваемост на вашият бранд от тези на вашите конкуренти.
  • Професионално създаденото лого генерира различни потребителски асоциации, които помагат на потребителя лесно да го запомни и припознае, като своя любима марка с която да се гордее и показва.
  • Професионалния графичен дизайнер винаги ще ви предложи да създаде минимум две уникални концепции за вашето лого от които да изберете своя фаворит и да разполагате с възможността да го регистрирате като търговска марка.

А вие готови ли сте да направите страхотно първо впечатление на своите потенциални клиенти и да създадете у тях усещането, че ще правят бизнес с професионалист?